Kotalaavu

Haapaveden Ladun omistama Kotakallion laavu sijaitsee Kotakalliolla, (Haapaveden) kaupungin ylläpitämän kuntoreitin, ns. yhdysladun varrella. Yhdysreitti kulkee Hiihtomaan ja Korkatin Aakonmajan välillä, joka on varsinkin talvisin hyvin suosittu hiihtoreitti, sekä kesäisin toimii monipuolisena lenkkeily- ja pyöräilyreittinä.

Kotakalliolla on kaksi vierekkäistä laavua, nuotiopaikka sekä uusi, kesällä 2022 talkoovoimin rakennettu ulkohuussi kompostikäymälällä. Polttopuita löytyy lähellä olevasta puuvajasta.

Kotalaavu maastoineen toimiikin oivallisena retkikohteena kaikenikäisille ulkoilijoille ja retkeilijöille ympäri vuoden. Kohteeseen on helpointa tulla Karhukankaantien puoleiselta parkkipaikalta, josta matkaa kertyy n.  2 km.

Ylläpidämme laavua sekä huolehdimme puuhuollosta täysin vapaaehtois- ja talkoovoimin. Tammi-maaliskuussa pidämme sunnuntaisin Kotalaavulla suosittua laavukahvitusta.

Laavut ja ulkohuussi ovat vapaasti kaikkien retkeilijöiden käytettävissä. Toivomme retkeilijöiden siivoavan jälkensä sekä vievänsä roskansa mennessään pois, jotta laavu ympäristöineen pysyisi siistinä ja viihtyisänä kaikkien retkeilijöiden iloksi.

Kartta Kotalaavulle